Aruba

Het vakantie eiland Aruba wordt hier besproken
Arke Last Minutes

Actief

Terwijl tijdens uw vakantie het heerlijk relaxen in een strandstoel onder de tropische zon of juist in de schaduw van een parasol nadrukkelijk in de planning zal staan, zal actief op Aruba bezig zijn voor veel mensen ook deel uitmaken van het programma. Het zal u niet verbazen dat daar zeer veel mogelijkheden voor zijn en het zal al helemaal geen verrassing zijn dat de zee hierbij vaak centraal staat.

Voor Aruba actieve vakantie plannen maken zal betekenen dat u een enorme keuze hebt ui mogelijkheden om actief bezig te zijn. Er zijn immers heel veel sporten en andere bezigheden waar u zich op kunt storten en natuurlijk zijn die op Aruba ook beschikbaar. In heel veel gevallen zal reizen naar Aruba betekenen dat u van de prachtige tropische zee rondom Aruba gaat profiteren, dit is natuurlijk niet zo vreemd want deze zee is een van de belangrijkste trekpleisters van Aruba. De meeste mensen zullen bij een tropische vakantie gelijk denken aan duiken op Aruba en dit is natuurlijk zeker een van de meest bekende mogelijkheden. Het feit dat de Caribische zee rondom Aruba in een tropisch klimaat ligt zorgt er voor dat er grote aantallen bijzondere vissen rondzwemmen. Ook zal er het een en ander aan koraal voorkomen en zullen er de nodige wrakken te vinden zijn waardoor voor een duikvakantie Aruba aandoen erg speciaal zal worden. Omdat de zee rondom Aruba zo belangrijk is voor het toerisme zal deze ook goed beschermd worden zonder de mogelijkheden om te genieten, te beperken, hierdoor kunt u ook door middel van snorkelen al veel van de wondere onder water wereld zien.

Zoals u ziet zal de zee rondom Aruba dus een belangrijks rol spelen op het gebeid van de activiteiten die u allemaal kunt ondernemen tijdens uw verblijf op Aruba. Dit wil uiteraard niet zeggen dat u altijd het water in zal moeten als u actief bezig wilt zijn want ook zeilen op Aruba is een goede mogelijkheid. Juist omdat de zee zulke mooie blauwe kleuren heeft en de zonsondergangen echt adembenemend zijn, zal het huren van een zeilboot met of zonder bemanning een hele fijne vakantie opleveren. Er zijn natuurlijk meer mogelijkheden om actief op Aruba bezig te zijn waarbij u de zee betrekt en in hierbij zullen we het niet over het zonnen hebben op een van de talloze stranden op Aruba. Bijvoorbeeld vissen op Aruba is een mogelijkheid om te genieten van al het moois dat de zee rondom Aruba te bieden heeft. Ook met betrekking tot het vissen zult u verschillende opties aangeboden krijgen maar veelal zal het betekenen dat u er met een boot op uit gaat om ruim buitengaats te vissen. Als u alleen de vissen wilt bewonderen en ze niet wilt vangen dan is duiken op Aruba daarvoor de beste mogelijkheid omdat u zich dan in de natuurlijke omgeving van de vissen zult begeven. Het is wellicht zelfs de beste mogelijkheid om ze te bewonderen omdat de vissen gewend zijn aan mensen vanwege het feit dat er natuurlijk veel gedoken wordt en er veel mensen snorkelen.

De zee biedt nog meer mogelijkheden om actief bezig te zijn en hierbij kunt u ook aan surfen en kite surfen denken. Wellicht is dit gewoon een vorm van zeilen op Aruba maar het zal wezenlijk anders zijn omdat u niet in een boot zult zitten maar op een plank zult staan. Vooral de oostkust zal hier de beste mogelijkheden voor bieden omdat de aanhoudende passaat winden het water op stuwt waardoor metershoge golven ontstaan. Op deze golven kunt u natuurlijk fantastisch surfen voordat de golven op de parelwitte stranden stuk slaan. Toch al op Aruba actieve vakantie vieren niet alleen betekenen dat u zich ook altijd in het water moet begeven. Er is ook op het eiland voldoende te beleven en er zijn ruim voldoende mogelijkheden om actief bezig te zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan golfen op Aruba en dit is een sport die overal ter wereld sterk aan populariteit wint dus ook op Aruba. Aruba kent twee actief gebruikte golf banen en een oude veel minder gebruikte baan van de oudste golf club van het eiland. De twee veel gebruikte banen zijn bij de beste accommodatie op Aruba gelegen waardoor u bij het actief op Aruba bezig zijn als gast veel voordeel kunt behalen. Omdat veel bezoekers van Aruba uit Amerika komen en ook in Nederland het golfen steeds populairder wordt, trekken deze golf resorts steeds meer gasten. Als u even niet in het water bezig wilt zijn en golfen is niet uw sport dan is fietsen wellicht een goede optie voor u.

Natuurlijk is het eiland op de fiets verkennen een uitstekende mogelijkheid om in uw eigen tempo heel veel van het eiland te zien en er is een uitgebreid netwerk van fietspaden die u daarbij zal helpen. Houdt natuurlijk wel rekening met het klimaat op Aruba en dit geld natuurlijk ook bij het golfen op Aruba. Het is zeker aan te raden om tijdens de warmste uren van de dag uit de zon te blijven en natuurlijk voldoende te drinken. Ook als is Aruba relatief vlak, u kunt toch een paar aardige heuvels tegen komen die u bij het fietsen op Aruba behoorlijk aan het zweten kunnen brengen. Toch is de fiets wel een zeer goede manier om het eiland te verkennen en dit kunt u natuurlijk ook te voet doen. U kunt bijvoorbeeld eerst met de auto ergens heen gaan om daar te wandelen maar u kunt ook voor excursies Aruba gidsen aanspreken. Het voordeel hiervan is dat een gids natuurlijk alle mooie plaatsen kent en u ook het een en ander uit kan leggen van wat u te zien krijgt. Dit is bijvoorbeeld ook een mogelijkheid als u voor een duikvakantie Aruba bezoekt en waar het eerst nemen van een paar lessen u veel uitleg op zal leveren over het duiken en wat daar allemaal bij komt kijken. Als u bijvoorbeeld uitgelegd krijgt wat voor vissen op Aruba voorkomen dan zult u weten dat u sommige beter met rust kunt laten.