Aruba

Het vakantie eiland Aruba wordt hier besproken
Arke Last Minutes

Vissen

Er komen honderden soorten vissen op Aruba voor en dit komt omdat de wateren rondom het eiland in een tropisch klimaat liggen. Hierdoor zal er veel zon op het water schijnen waardoor ook veel voedsel zal ontstaan voor de verschillende soorten vissen. Natuurlijk zal het een en ander volgens een strikte voedselketen plaats vinden en dat maakt het leven tot een buitengewoon interessant schouwspel.

Als u voor een visvakantie Aruba wilt bezoeken dan zult u aangenaam verrast worden door de vele mogelijkheden die u aangeboden worden. De tropische wateren rond Aruba zijn erg voedselrijk en er komen dan ook honderden soorten vissen voor. Veel van deze vissen zult u dicht rondom het eiland vinden omdat zij zich ophouden rond de koraal riffen terwijl anderen weer veel verder uit de kust zullen zwemmen. Voor een vis excursie Aruba bezoeken kan dan ook een buitengewoon boeiende aangelegenheid zijn. Natuurlijk komen veel mensen voor het duiken op Aruba naar het eiland en wil men daarbij ook de nodige vissen bewonderen die rond de koraal riffen en de wrakken, waarom Aruba zo bekend is, leven. Toch zullen de vissen op Aruba niet alleen maar bewonderd worden maar kan er ook daadwerkelijk op gevist worden. Voor veel natuur liefhebbers klinkt dit een stuk minder aangenaam maar eeuwenlang is dit een van de weinige inkomstenbronnen geweest en het heeft dus een lange traditie. Tegenwoordig wordt veel vis geïmporteerd, zijn de vissersboten groter en kan de vis ook langer bewaard worden waardoor de boten er minder vaak op uit hoeven, daarom is een vissers boot huren vandaag de dag erg goed mogelijk.

Als u zich echter wilt beperken tot het bewonderen van de verschillende vissen die in de wateren rond Aruba rondzwemmen dan is dan natuurlijk goed mogelijk. De vissen op Aruba zijn erg uiteenlopend van aard en zullen van de kleinste exemplaren als alle andere vissen uitgegeten zijn, oplopen naar verschillende soorten haaien. Er tot de verbeelding spreken de papagaai vissen die rond de koraal riffen leven en soms wel een meter groot kunnen worden. Een boot huren voor vissen kijken is een goede mogelijkheid om veel bijzondere exemplaren te bekijken. Zorg wel dat u deskundige begeleiding bij u hebt want er zwemmen ook vissen rond bij wie u op het menu kunt staan. U moet nu eenmaal goed onthouden dat haaien bovenaan de voedselketen staan en dat de meeste vissen voor haaien gewoon voedsel zijn. Naast het bewonderen van de mooie vissen die in de wateren rond Aruba rondzwemmen, kan er dus ook op gevist worden. U kunt daarbij veel van de verschillende soorten vangen maar over het algemeen wordt het u niet toegestaan om te vissen in de buurt van de koraal riffen. Het vissen op Aruba zal dan ook voor een deel vanaf de kant gebeuren maar voor veel soorten zult u er met de boot op uit moeten. Een van de meest spectaculaire mogelijkheden die daarbij aangeboden worden is het diepzee vissen waarbij u de grootste vissen aan de haak kunt slaan.

De manier waarop u kunt gaan vissen zal bepaald worden door wat u graag wilt doen op het gebied van vissen maar ook door de diepte van uw portemonnee. Vissen op Aruba kan voor een klein budget gedaan worden door vanaf de kant te vissen en daarbij dus ook alleen vissen te vangen die in ondiep water leven. Hier is natuurlijk helemaal niets mis mee en het is een buitengewoon aantrekkelijke manier van vissen. Het spreekt voor zich dat een boot huren voor vissen al een stuk meer in de papieren zal gaan lopen omdat u het dan hebt over een boot met bemanning, brandstof, uitrusting en aas. De kans echter om een grote tonijn of zelfs een marlijn te vangen zal echter voor veel mensen wel onweerstaanbaar zijn. Diepzee vissen vereist wel de nodige kennis maar als u een goede schipper hebt dan zal deze u met raad en daad terzijde staan. Het is wel belangrijk dat u goede begeleiding hebt, er zijn veel boten te huur die u naar veel plaatsen kunnen brengen maar niet iedereen zal u ook willen helpen om alle vissen te vangen. Alleen schippers die veel weten over het vissen op Aruba en ook een geschikte boot hebben om verder de zee op te gaan zijn een goede keuze om grote en soms gevaarlijke vissen te gaan vangen. Het vissen voor haaien is bijvoorbeeld een zeer gevaarlijke bezigheid als de haai dicht bij de boot komt en het is voor de veiligheid van iedereen inclusief de haai belangrijk dat de schipper weet hoe hij de haai moet behandelen.

Het feit dat de tropische wateren rond Aruba er voedselrijk zijn en de koraal riffen veel bescherming bieden aan de kleinere vissen zal er voor zorgen dat er erg veel vissen op Aruba voorkomen. Er wordt door de overheid goed gelet op hoeveel er gevist wordt en de koraal riffen worden streng beschermd. Op deze manier wordt voorkomen dat er overbevissing plaats zal vinden of zelfs schade toegebracht wordt aan de koraal riffen of de visstand. U kunt bij een aantal erkende bedrijven een vissers boot huren om er op uit te gaan en hierdoor kunt u er van uit gaan dat er goed gelet wordt op het welzijn van de vissen. Als u wilt kunt u ook deelnemen aan evenementen op Aruba die met vissen te maken hebben. Voor een visvakantie Aruba aandoen en deelnemen aan het jaarlijks georganiseerde diepzee toernooi zal een onvergetelijke belevenis zijn als u een witte marlijn aan de haak krijgt en binnen haalt. Waar het vissen op Aruba dus in het verleden een absolute noodzaak was om te overleven, zal het tegenwoordig steeds meer een sport worden. Voor het er op uit trekken met een boot zult u echter wel moeten betalen en soms is het niet goedkoop, dit is echter wel weer goed voor de plaatselijke economie. Als u alleen voor een vis excursie Aruba wilt bezoeken dan is dat natuurlijk ook een hele goede mogelijkheid om van de meest exotische vissen te genieten.