Aruba

Het vakantie eiland Aruba wordt hier besproken

Zeilen

Voor zeilen op Aruba zult u slechts een paar zaken nodig hebben, een zeilboot, zee en oogverblindend mooi weer. Gelukkig zijn deze twee laatste zaken op het tropische eiland in overvloed beschikbaar en zult u ook een ruime keuze hebben uit verschillende boten. Hierdoor kunt u op iedere gewenste manier en voor ieder budget van een zeilvakantie genieten.

Dat op Aruba zeilen een belangrijke manier van vakantie vieren is komt dus voornamelijk vanwege de heerlijke azuur blauwe zee en het stralende weer op Aruba. Er is immers niet fijner dan midden op zee genieten van het weer of juist het romantisch kijken naar de mooiste zonsondergangen met uw geliefde. Juist omdat Aruba een tropisch eiland is dat u deze heerlijke manier van vakantie vieren aan kan bieden is het eiland geliefd bij zeil fanaten en mensen die een romantische vakantie willen boeken. Het spreekt voor zich dat u voor meer dan alleen een zeilvakantie Aruba aan kunt doen, ook voor op een andere manier actief op Aruba zijn bent u aan het juiste adres. Dit heeft alles te maken met het feit dat het eiland en het klimaat op Aruba zich uitstekend leent om actief bezig te zijn. Waar voor de één echter romantisch zeilen een belangrijke wens zal zijn, zal een ander juist weer het eigen kunnen op de proef willen stellen. Voor beide manieren van het zeilen op Aruba zult u veel mogelijkheden vinden die te danken zijn aan de unieke ligging van het eiland ten opzichte van de heersende zee stromingen en de passaat wind.

Dat u veel mogelijkheden zult vinden om te zeilen zal natuurlijk liggen aan het feit dat er veel boten te vinden zijn en dit is weer een logisch gevolg van het feit dat Aruba een eiland is. Toch zal op Aruba een zeilboot huren natuurlijk niet vanzelfsprekend zijn omdat nu eenmaal niet alle boten ook daadwerkelijk zielboten zijn. Het feit echter dat Aruba voor de economische voorspoed van ongeveer een eeuw geleden voornamelijk van de visserij bestond, zorgt er voor dat er wel veel boten en voornamelijk traditionele boten zijn. Dat het zeilen op Aruba in deze traditionele boten weer goed mogelijk is komt omdat veel boten stammen uit de tijd voordat motor boten gemeengoed waren. Voor de economische voorspoed van Aruba waren de meeste boten dan ook uitgerust met zeilen en het feit dat deze boten bewaard zijn gebleven bied u nu goede kansen voor een zeilboot huren op Aruba. Het doel dat u met uw zeiltocht zult hebben kan echter verschillen en daarom worden u ook verschillende boten aangeboden. Hierbij zullen niet alleen traditionele boten te vinden zijn maar ook moderne en vooral snelle boten. Als u met een groepje vrienden of familie een zeil weekeind op Aruba wilt organiseren dan zullen hiervoor geschikte boten te vinden zijn. U kunt dan met een gezelschap aan boord verblijven en genieten van al het moois dat de zuidelijke Caribische zee te bieden heeft. Als u een zeil excursie wilt die het uiterste uit mens en materieel zal halen dan zijn ook daar goede mogelijkheden voor.

Voor ieder soort vakantie waarbij zeilen centraal staat zult u dus voldoende mogelijkheden aangeboden krijgen op Aruba. Voor gezelschappen zijn er grote boten te huur die plaats bieden aan meerdere mensen en voor het sportieve zeilen op Aruba zullen weer specifiek uitgeruste en vaak kleinere boten te huur zijn. Het maken van een cruise is voor gezelschappen vaak een leuke manier van vakantie vieren terwijl kleine groepen en koppels vaak voor het zelf zeilen zullen kiezen. De mogelijkheden voor zeilenvakantie op Aruba zijn dus bijna eindeloos en er zal voor iedereen een mogelijkheid zijn om een zeil vakantie zo in te richten dat het precies bij de wensen en verlangens zal passen. Dit betekent dat u grote boten kan huren inclusief bemanning en kleinere boten die u er zelf mee op uit kunt nemen. Het zal bij een zeilboot huren op Aruba daarbij afhangen van uw wensen maar natuurlijk ook van uw zeil vaardigheid. U kunt zich wel voorstellen dat een eigenaar van een zeilboot u niet zomaar iedere boot mee zal geven en een bewijs van vaardigheid wordt meestal als voorwaarde gesteld. Met dit bewijs op zak kunt u echter wel een rondje rond Aruba zeilen waarbij al uw vaardigheid op de proef gesteld wordt door de verschillende sterke stromingen die rond het eiland te vinden zijn en de veranderlijke wind. Als u voor het zeilen op Aruba vertrouwd op de kennis en de kunde van de bemanning dan hoeft u hier niets aan bij te dragen tenzij u hier wel voor kiest.

De zeilsport wordt op Aruba een warm hart toegedragen en dat mag blijken uit de jaarlijks georganiseerde catamaran regatta die veel liefhebbers uit de hele regio en zelfs daarbuiten aantrekt. Op Aruba een zeilboot huren zal betekenen dat u dus een boot huurt bij een bedrijf die weet waar men het over heeft en u van goed advies zal kunnen voorzien. Als u dus graag in plaats van een gewone boot een catamaran wilt huren, dan zal een verhuurder er zich van vergewissen dat u over de juiste ervaring beschikt. Dit is erg belangrijk want het zeilen op Aruba is een erg aangename bezigheid maar kan erg lastig worden zodra u met de boot uit de schaduw van het eiland komt. Alleen in het oosten zal de zee rustig zijn maar daarbuiten zult u sterke stromingen en een soms sterke wind tegen komen. Dit is iets om te onthouden als u romantisch zeilen wilt en daarbij geen enkel risico wilt nemen. Aan de andere kant zullen deze omstandigheden voor de avonturier juist wel weer om van te dromen zijn. Een zeil excursie zal dan een toch worden waarbij u al uw kennis en vaardigheid nodig zult hebben. Zorg in ieder geval dat u met de juiste en vooral een erkende verhuurder in zee gaat omdat dan de kwaliteit van uw boot gegarandeerd is. Een zeil weekeind op Aruba zal dan het feest worden waar u op gehoopt hebt.