Aruba

Het vakantie eiland Aruba wordt hier besproken

Cruise naar Aruba

Een zeer interessante manier om het ‘one happy island’ te bezoeken, is om met een cruis naar Aruba te gaan. Dit is een manier van het brengen van een bezoek die door heel veel mensen aangegrepen wordt om meer van het Caribische gebied te zien dan alleen één bestemming. Ofschoon het bezoek vaak wel veel korter is, kunt u vanwege de schaal van het eiland toch nog een heleboel te zien krijgen.

Naar Aruba cruise reizen maken zal betekenen dat u vanaf een andere locatie vertrekt en tijdens uw reis Aruba aan doet. Het maken van dit soort reizen is een zeer populaire manier van rond reizen omdat het u aan niets zal ontbreken tijdens uw vakantie Aruba en u toch moeiteloos heel veel van een regio kunt zien. Zeker een Caribische cruis is daarbij populair bij heel veel mensen omdat deze regio synoniem is voor mooie weer en romantische zon ondergangen. Omdat het reizen naar Aruba deel uit maakt van een cruise, zult u dus niet vanuit Aruba vertrekken maar vanaf een andere locatie en in veel gevallen zal dit Amerika zijn. Dat met een cruise de Antillen aan doen vaak vanuit Amerika zal gebeuren komt omdat de cruise industrie in Amerika erg belangrijk is en er veel gebruik gemaakt wordt van deze optie. Dit is niet zo verwonderlijk want de gemiddelde Amerikaan vind het heel normaal om in een korte tijd zoveel mogelijk plaatsen te bezoeken. Een cruis naar Aruba past hier dus volledig bij omdat deze gedurende de nacht zal varen en de volgende dag een nieuwe haven aan zal doen.

In plaats van vliegen naar Aruba kiezen voor een cruise naar dit tropische eiland zal dus betekenen dat u meer van de Caribische regio ziet dan alleen het mooie eiland van Aruba. Natuurlijk zijn cruiseschepen op Aruba van harte welkom want ook al brengen de schepen meestal een bezoek van een dag en soms twee dagen, jaarlijks brengen ze bijna zeshonderd duizend bezoeker naar het eiland en dat is zeker de moeite waard. Wel wil de overheid van Aruba op basis van feiten en cijfer Aruba gezond houden wat betreft het toerisme. Vandaar dat de overheid inzet op een beleid waarbij de cruis naar Aruba in goede verhouding staat tot het aantal langduriger vakanties. De overheid heeft heel goed door dat het eiland niet voor het grootste deel afhankelijk kan worden van de cruise industrie. Wel wil men de cruise industrie goed faciliteren en daarom wil men investeren in de havens op Aruba. De huidige haven bevindt zich uiteraard langs de westkust van het eiland in Oranjestad, de toeristische hub van Aruba. Er is momenteel plaats voor twee grote of meerdere kleinere schepen en dit zal waarschijnlijk uitgebreid gaan worden. Hierdoor zullen op Aruba cruis maatschappijen eenvoudiger ook voor een paar dagen aan kunnen meren waardoor het inkomen uit de cruise industrie omhoog zal gaan. Dat de overheid hiervoor op Aruba haven activiteiten op het gebied van de container overslag zal moeten verplaatsen lijkt een klein offer voor het laten groeien van de belangrijkste economische motor van het eiland.

Een andere manier van het genieten van de tropische zee rondom en het klimaat van Aruba is het maken van een cruise rond het eiland. Rond Aruba cruise tochten maken is mogelijk op verschillende soorten boten en natuurlijk kunt u hiervoor een motorboot huren met of zonder bemanning, veel leuker is het echter om dit te doen op een zeilschip. Het zeilen op Aruba is een belangrijk deel van de toeristische industrie en er komen dan ook veel mensen op af. Wellicht is het vooral voor de liefhebbers die niet een cruis naar Aruba willen boeken maar veel liever een boot huren om terplekke te varen of zeilen. Natuurlijk zult u bij deze manier van cruisen een stuk minder zien dan bij cruises maar het is wel erg heerlijk om tijd op een boot door te brengen. Wel zullen natuurlijk deze cruiseschepen op Aruba een heel stuk kleiner zijn en variëren van twee personen tot soms enkele tientallen. Vooral in dit laatste geval zult u dan ook niet het schip voor uzelf hebben maar samen met anderen deel nemen aan een cruise. Een Caribische cruis vanuit het mooie eiland van Aruba waarbij u ook andere eilanden aan doet zal ook mogelijk zijn maar ook deze schepen zijn kleiner dan de grote oceaan schepen die iedereen kent. Het zijn vooral deze grote schepen die meestal vanuit Amerika een cruis naar Aruba maken omdat dus een dag of soms twee dagen te blijven liggen alvorens verder te stomen.

De meest voorkomende manier om een cruise te maken zal dus vanuit een centrale plaats zijn zoals Miami in Amerika, waarbij u meerdere eilanden aan zult doen waaronder Aruba. De Aruba cruise maatschappijen zullen u hiervoor zeer interessante aanbiedingen doen waarbij de prijs voor de cruise en het vliegticket naar de plaats van vertrek, als combinatie aangeboden worden. Ook de reis organisaties die u op deze website tegen zult komen zullen u de nodige mogelijkheden aan kunnen bieden. Bij deze reis organisaties zult u meerdere mogelijkheden tegen komen waarbij u door middel van een cruise de Antillen aan kunt doen. Daarbij kunt u dus ook verwachten dat u naar Aruba gaat waar u dan een dag of meerdere dagen door kunt brengen. Veel cruise maatschappijen maken bijna dagelijks een cruis naar Aruba en het is vaak goed mogelijk om een paar dagen over te blijven voordat u weer verder gaat. Dit moet in de meeste gevallen wel vooraf geboekt worden maar dit hoeft natuurlijk geen enkel probleem te zijn als u weet dat u graag iets langer op Aruba wilt verblijven. Als u in Aruba de haven bereikt hebt is het slechts een kort ritje naar de vele hotels omdat de haven zich net als de meeste hotels in Oranjestad bevinden. Dat er niet meer havens op Aruba zijn waar cruise schepen aan kunnen leggen komt natuurlijk vanwege de schaal van Aruba, het is immers een behoorlijk klein eiland dus de afstanden zijn niet groot.