Aruba

Het vakantie eiland Aruba wordt hier besproken

Evenementen

Er is een grote kans dat u tijdens uw vakantie meer wilt doen dan alleen het lekker lui in een strandstoel liggen. Het komt dan goed uit dat qua evenementen Aruba u zeer veel te bieden heeft waardoor u altijd van een vorm van vermaak zult kunnen genieten. Terwijl sommige evenementen alleen jaarlijks terug keren zullen anderen weer wekelijks of maandelijks terug keren.

Op Aruba evenementen bezoeken zal zelfs een heerlijke afwisseling kunnen zijn van allen wat u gedurende de dag aan het doen bent. Natuurlijk zult u op vakantie gaan naar een tropisch eiland om te genieten van de zon en de zee die dan ook zeer de moeite waard zijn. Als u echter de hele dag aan het duiken op Aruba bent geweest en u wilt zich in de avond uren heerlijk laten vermaken, dan is het goed om te weten dat door ruim voldoende mogelijkheden voor zijn. Dat op het gebied van evenementen Aruba u veel kan bieden heeft voor een deel te maken met de cultuur van het eiland. Aruba wordt ook wel het ‘one happy island’ genoemd en een deel van de reden hiervoor is dat ieder excuus goed is om een feestje te bouwen. Er worden dan ook naast heel veel jaarlijkse evenementen tal van extra evenementen georganiseerd die eenmalig, dagelijks, wekelijks of maandelijks plaats vinden. Omdat deze evenementen in verschillende plaatsen plaats vinden zullen er verschillende mensen op af komen. Toch zal het carnaval op Aruba overal met kop en schouders bovenuit steken want hier loopt het hele eiland voor warm.

Veel mensen reizen naar Aruba om deel te nemen aan evenementen of om gewoon toeschouwer te zijn bij de verschillende evenementen die er georganiseerd worden. Het is daarnaast natuurlijk ook heel goed mogelijk om evenementen op Aruba bij te wonen als u er toevallig bent en er dus niet speciaal voor naar Aruba gekomen bent. Veruit het belangrijkste evenement waar door vrijwel de hele bevolking het hele jaar naar toe gewerkt wordt is het carnaval. Natuurlijk heeft dit te maken met het feit dat ruim tachtig procent van het eiland katholiek is waardoor op Aruba carnaval een belangrijk feest is. De voorbereidingen nemen het hele jaar in beslag en daarbij gaat het om het maken van kostuums, de praalwagens en vooral het leren dansen. Als het eenmaal zo ver is dan zullen de festiviteiten een hele maand in beslag nemen met als grote finale de optocht door de straten van Oranjestad. Carnaval op Aruba kan met gemak de bekende feesten in Rio naar de kroon steken zij het natuurlijk op een kleinere schaal. Het is adembenemend te zien hoe jong en oud dit belangrijke feest samen viert en als u de kans aangeboden krijgt om mee te doen moet u deze zeker grijpen. Uiteraard zal op het gebied van evenementen Aruba nog meer te bieden hebben dan alleen het carnaval dat in het begin van het jaar plaats vind. Dit is natuurlijk maar goed ook want niet iedereen zal in staat zijn om in het begin van het jaar op vakantie te gaan. Een niet onbelangrijk feest is de viering van Koninginnedag of koningsdag zoals dat nu heet.

Omdat in de geschiedenis Aruba lange tijd een Nederlandse kolonie is geweest en ook nu het zelfstandig is nog steeds een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden vormt, is koning Willem Alexander het staatshoofd van Aruba. Als u het over evenementen op Aruba hebt dan hebt u het wat betreft de Arubanen dus ook zeker over de viering van de verjaardag van het staatshoofd. Ook al wilde de bevolking van Aruba nog zo graag onafhankelijk worden, men maakt nog wel steeds deel uit van het Koninkrijk der Nederlanden en daar is men trots op. Het vieren van Koninginnedag of Koningsdag zoals het nu zou moeten heten, is dan ook een jaarlijks terug kerend feest dat groots opgezet en gevierd wordt. Er zijn nog meer jaarlijkse evenementen die ook grote aantallen bezoekers trekken uit binnen en buitenland. Denk bijvoorbeeld aan de catamaran regatta dat tot de grootste evenementen voor dit soort boten behoord, maar ook internationale golf toernooien waaraan u kunt zien dat golfen op Aruba een belangrijke sport is. Ook zal op het gebied van actief sportieve evenementen Aruba erg in trek zijn bij de liefhebbers van marathons en triatlons met jaarlijks terug kerende evenementen. Beach soccer en beach volleybal zullen naast een wielerwedstrijd de sportieve kalender vullen en de inwendige mens wordt ook niet vergeten als op Aruba evenementen zoals het Food and Wine festival georganiseerd worden.

Uiteraard zijn dit allemaal evenementen waar u als vakantieganger natuurlijk gerust aan deel kunt nemen al zult u zich bij de sportieve evenementen natuurlijk in moeten zien te schrijven. Als het om muzikale evenementen op Aruba gaat kunt u vrijwel dagelijks aan uw trekken komen want er worden veel activiteiten georganiseerd door hotels, resorts en cafés. Daarnaast zijn er nog een aantal grote festivals die plaats vinden waaronder het Caribbean Sea Jazz Festival en het Aruba piano festival. Door de Arubanen zullen al deze evenementen niet altijd even interessant gevonden worden omdat men nu eenmaal leeft voor het Aruba carnaval. Daarnaast zullen ook de nationale feesten en feestdagen de bewoners van Aruba erg aanspreken. Aruba dag markeert de dag van de onafhankelijkheid en dit is te danken aan Betico Croes die ook een jaarlijkse nationale feestdag naar zich vernoemd kreeg. Toch blijft de verbintenis met Nederland in tact door jaarlijkse evenementen zoals de viering van de verjaardag van de koning of koningin. Wellicht zorgt dit er ook voor dat Aruba soms zo enorm Nederlands aan doet aks u dat gevoel nog niet had als u door hebt wat te zien op Aruba is. Ook al loopt het hele eiland in het begin van het jaar uit voor het carnaval op Aruba, de rest van het jaar is men behoorlijk koningsgezind en is iedere reden goed voor een feestje. Het is dan ook hierom dat heel veel mensen die al eens eerder op Aruba zijn geweest nog een terug komen om op Aruba evenementen mee te maken.