Aruba

Het vakantie eiland Aruba wordt hier besproken

Restaurants en Kroegen

Het ondernemen van activiteiten en het opsnuiven van de nodige cultuur is natuurlijk erg interessant tijdens uw vakantie maar u kunt er ook flinke trek van krijgen. Het is dan goed om een idee te hebben welke kroegen en restaurants op Aruba te vinden zijn. U zult een zeer ruime keuze hebben waarbij de chefs u heerlijke gerechten voorschotelen uit verschillende keukens en natuurlijk de Arubaanse.

Uiteindelijk zullen de kroegen op Aruba uw avond nadat u heerlijk uit eten bent geweest complementeren. Voordat het echter zo ver is kunt u genieten va neen grote variëteit aan restaurants die culinaire hoogstandjes uit alle winstreken serveren. In veel gevallen zullen chefs het eten bereiden die getraind zijn in de beste restaurants ter wereld en door de beste chefs ter wereld. Het hoeft dan ook geen verassing te zijn dat u op Aruba restaurants kunt vinden die naast zeer getalenteerde chefs ook bekroonde chefs in dienst hebben. Niet alleen zullen sommige chefs bijvoorbeeld in restaurants getraind zijn die een Michelin ster hebben, ook zullen de chefs deze sterren vaak zelf verdiend hebben. Niet alle sterren restaurants op Aruba zullen zelfstandig opereren en veel daarvan zullen een onderdeel zijn van hotels op Aruba. Zeker de meest luxe resorts en hotels zullen eten van een hoge kwaliteit moeten serveren, dit zijn ze aan hun status verplicht maar het zal hun ook de kans bieden om zich te onderscheiden van andere resorts en hotels. Het zal dan ook niet verbazingwekkend hoeven te zijn dat hotel restaurants vaak een uitzonderlijk goede keuken bezitten.

Toch zal de keuken van een restaurant in een hotel of resort natuurlijk altijd anders zijn dan de keuken van een restaurant dat als zelfstandig restaurant opereert. Bij restaurants op Aruba die zelfstandig opereren zal alle nadruk op het restaurant en natuurlijk op de keuken liggen. Dit zal vaak de kwaliteit te goede komen maar zal vooral invloed hebben op de samenstelling van het menu. Terwijl in hotels en resorts de restaurants vaak een bepaald thema hebben omdat er nu eenmaal meerdere restaurants in een hotel of resort te vinden zijn, zal dit bij zelfstandige restaurants vaak niet het geval zijn. Als u op Aruba traditioneel eten wilt kunt u dit natuurlijk in het hotel of resort proberen maar vaak zult u een duidelijk verschil merken als u het ergens anders gaat proberen. Op Aruba restaurants vinden die traditioneel eten serveren is niet erg moeilijk maar het is wel erg lastig om twee restaurants te vinden die precies hetzelfde serveren. Dit komt omdat de lokale keuken niet vastgelegd is in strikte regels maar gegroeid is op basis van familie tradities en vooral de beschikbaarheid van ingrediënten. U zult wellicht niet zo heel veel sterren restaurants op Aruba vinden die zich gespecialiseerd hebben in de traditionele keuken maar wat betreft de kwaliteit is dit zeker geen nadeel. Eten is een zeer belangrijk onderdeel van de Caribische cultuur, dit is dan ook goed te merken als u op Aruba traditioneel eten wilt gaan proberen.

Ook al is het eten nog zo belangrijks, een diner duurt natuurlijk maar een beperkte tijd en het kan goed zijn dat u na het eten nog geen zin hebt om naar bed te gaan. Natuurlijk kunt u de nodige evenementen op Aruba gaan bezoeken maar u kunt ook voor het nachtleven Aruba aandoen. Een bekende bijnaam voor Aruba is het Las Vegas van de Cariben zeker als u in de avonduren over de boulevard loopt zullen de vele fel gekleurde neon reclames u al snel die indruk geven. Ook het hoge gehalte aan luxe resorts en hotels waarvan vele hun eigen casino hebben, zullen op het gebied van nachtclubs Aruba al snel een andere indruk opleveren. Het is natuurlijk heel erg goed mogelijk om al het vertier dat u zoekt binnen het hotel of resort waar u verblijft te zoeken maar Aruba heeft zoveel meer te bieden. Nadat u bijvoorbeeld andere restaurants op Aruba hebt bezocht dan de mogelijkheden die uw hotel of resort aan bied, is het een goed idee om ook het nachtleven eens te gaan inspecteren. Of u dit doet op de weg terug of dat u er speciaal voor op uit trekt maakt natuurlijk niet zo heel veel uit als u op Aruba bars van binnen wilt gaan bekijken. Het is zeker de moeite waard om eens een kijkje te benemen buiten de accommodatie op Aruba die u uit gekozen hebt. Zeker omdat nachtclubs op Aruba vaak artiesten hebben om op te treden waar u naar kunt gaan luisteren.

Uiteraard zullen de verschillende restaurants en kroegen ook het nodige vermaak aanbieden maar dit zal veelal toch van een ander gehalte zijn als u van veel andere clubs en mag verwachten. Net zoals hotel restaurants vaak wel erg goed maar veel minder gevarieerd eten zullen serveren omdat het restaurant een bepaald thema heeft, zal dit bij bars in hotels en resorts ook vaak het geval zijn en zeker als er meerdere bars in een hotel of resort te vinden zijn. Voor speciale restaurants op Aruba zult u er zoals gezegd op uit moeten gaan om de juweeltjes te zoeken tussen de bijna tweehonderd restaurants en kroegen die dit mooie eiland rijk is. Laat u zich vooral niet afschrikken door dit getal dat voor een relatief klein eiland natuurlijk wel erg hoog is. Omdat op Aruba bars vaak een onderdeel zijn van een hotel of resort zal echt niet het hele eiland bezaaid zijn met restaurants en kroegen. Het is wel zo dat er regelmatig nieuwe restaurants en kroegen worden geopend maar die zullen er niet allemaal bijkomen omdat anderen die niet goed lopen worden gesloten. Er zullen zeker voldoende kroegen op Aruba te vinden zijn zonder dat het een allegaartje is waar het alleen om de kroegen gaat. Aruba is immers bovenal ook een familie bestemming en families zijn nu immers veel minder genegen om naar de kroeg te gaan. Het nachtleven van Aruba heeft zich hier dan ook op ingesteld en zal vier elk wat wils bieden.