Aruba

Het vakantie eiland Aruba wordt hier besproken

Trouwen op Aruba

Er zijn natuurlijk talloze mogelijkheden om uw geliefde op een romantische manier ten huwelijk te vragen. Er zijn waarschijnlijk veel minder mogelijkheden om het trouwen zelf bijzonder en romantisch te laten verlopen. Trouwen op Aruba is een mogelijkheid die zeker in het rijtje van meest romantische manieren thuis zal horen.

Een huwelijk op Aruba zal natuurlijk een extra romantisch tintje krijgen als u elkaar op een parelwit en strand in de stralende zon het ja woord kunt geven. Met de prachtige blauwe zee of wuivende palmbomen op de achtergrond zal het nog meer een moment zijn om nooit te vergeten. Toch is het geen mogelijkheid waarvan u kunt profiteren als u door middel van aanbiedingen Aruba wilt bezoeken. Als u zich gaat verdiepen hoe trouwen op Aruba precies werkt dan komt u er al snel achter dat er veel vooraf geregeld moet worden. Het is dus niet zo dat u met behulp van een last minute vakantie Aruba kunt bezoeken om daar in het huwelijksbootje te stappen. Zelf het feit dat Aruba een land is binnen het Koninkrijk der Nederlanden zal niets veranderen aan het feit dat het een zelfstandig land is met haar eigen wetten en regels. U dient zich bij het trouwen op Aruba natuurlijk aan deze wetten en regels te houden, maar u moet daarbij ook de regels in Nederland niet uit het oog verliezen. Net zoals u aan de lokale autoriteiten moet bevestigen dat er vanuit Nederland geen bezwaar tegen het huwelijk is zult u zich ook in Nederland moeten vergewissen dat er geen bezwaar is voor de sluiting van het huwelijk op Aruba.

Trouwen in het buitenland wordt steeds populairder en momenteel wordt ongeveer een vijfde van alle huwelijken in het buitenland gesloten. Het mag duidelijk zijn dat de parelwitte stranden en wuivende palmbomen een ideale omgeving vormen voor trouwen op Aruba en dit is dan ook een vaak gekozen optie. Zoals gezegd is dit niet iets dat u op het laatste moment kunt beslissen omdat alle papieren ruim van te voren in orde moeten zijn. U kunt dus niet tijdens romantisch vakantie op Aruba vieren en opeens besluiten te trouwen omdat u niet meer zonder elkaar kunt of wilt. Alle papieren dienen minimaal dertig dagen voor de voltrekking van het huwelijk in het bezit te zijn van de burgerlijke stand in Aruba en ook dient ten minste één van de partners de Nederlandse nationaliteit te bezitten. Een huwelijk op Aruba wordt officieel gesloten bij de burgerlijke stand in het gemeentehuis van Oranjestad. Daarnaast kunt u kiezen voor een ceremoniële sluiting van het huwelijk op een hiervoor geschikte locatie. De meeste hotels en resorts zullen hiervoor mogelijkheden aanbieden en het inschakelen van een professionele wedding planner is aan te bevelen. Niet dat het trouwen op Aruba zelf enorm ingewikkeld is maar een professional kan u met alles terplekke helpen, omdat zij de weg kennen kunnen ze alle voorbereidingen en de onvergetelijke dag zelf, gladjes laten verlopen. Wij raden u aan om goed te lezen hoe trouwen op Aruba precies in haar werk gaat en ook om dit ruim op tijd te gaan doen zodat u zich goed voor kunt bereiden.

Het mag duidelijk zijn dat de onvergetelijke dag van uw huwelijk door het adem benemende decor nog specialer wordt als u besluit te gaan trouwen op Aruba. Het decor waar u van kunt genieten wordt geflankeerd door parel witte stranden en wuivende palmbomen maar ook vooral door de zon die vrijwel altijd schijnt. Natuurlijk is ditzelfde decor goed voor meer dan alleen het sluiten van een huwelijk omdat u ook uw huwelijk kunt vieren. Naar Aruba huwelijksreis plannen zal u immers van ditzelfde decor kunnen alten genieten zonder dat u een trouwjurk of trouwpak aan hoeft te hebben. Het is voor veel mensen de perfecte manier om de wittebroodsweken door te brengen waarbij u zich met niemand anders bezig hoeft te houden dan uw geliefde. Op Aruba honeymoon vieren is dan ook de meest romantische vakantie op wellicht het daadwerkelijke trouwen na. U zult elkaar dan wellicht niet het jawoord geven ten overstaande van uw dierbaren op de prachtigste locaties maar u kunt wel genieten van de mooiste honeymoon suites die de aanbieders van de accommodatie op Aruba u te bieden hebben. Het zijn immers deze zelfde suites die u na het trouwen op Aruba ook kunt betrekken om uw huwelijksnacht door te brengen. Uiteraard weten de uitbaters van de hotels en resorts op Aruba dit ook en daarom worden speciale arrangementen aangeboden als u op Aruba huwelijkreis maken wilt.

Het reizen naar Aruba om daar uw huwelijk te vieren tijdens een huwelijksreis is iets dat u best op het laatste moment kunt plannen. Als u echter in de mooiste huwelijks suites wilt verblijven dan moet u er op tijd bij zijn omdat Aruba een populaire bestemming is voor huwelijksreizen. Net als bij het trouwen op Aruba moet u er ook voor het boeken van een honeymoon suite op tijd bij zijn. Als u niet zo heel veel waarde hecht aan het slapen in een honeymoon suite maar een normale kamer ook volstaat dan hebt u echter keuze genoeg. U kunt dan op Aruba honeymoon vieren in een van de vele luxe hotels of resorts waarbij u heerlijk kunt relaxen en ontspannen op Aruba. Geniet daarbij van de vele voorzieningen die aangeboden worden door de hotels en resorts en laat u bijvoorbeeld heerlijk verwennen met een koppel massage in een van de vele spas. Natuurlijk kunt u uw huwelijk op Aruba vieren en daarbij genieten van het heerlijke eten dat u kunt vinden. De vele top chefs die in de restaurants werken zullen voor u de heerlijkste maaltijden bereiden en niet te beroerd zijn om er voor u iets speciaals van te maken. U bent dan romantisch op vakantie op Aruba en hoeft alleen maar oog voor elkaar te hebben. Dit is hoe trouwen op Aruba of zelfs alleen al het maken van een huwelijksreis een onvergetelijke gebeurtenis zal worden die u altijd bij zal blijven.

Trouwen op Aruba: InterWeddings Trouwen op een van de mooiste eilanden in het Caribisch gebied. Wie wil dat niet! Dankzij de jarenlange ervaring met huwelijken en ceremonies weten onze weddingplanners precies wat een huwelijk op Aruba speciaal maakt.