Aruba

Het vakantie eiland Aruba wordt hier besproken

Golfen op Aruba

Dat golfen op Aruba een steeds populairder wordende activiteit is komt omdat de populariteit van de golfsport in het algemeen aan het toenemen is. Golf is steeds minder een sport voor de elite en steeds meer mensen beoefenen deze fascinerende sport. Dit is zeker het geval in Amerika en aangezien er veel Amerikanen naar Aruba komen is de golfsport daar mee gegroeid.

Voor een golfvakantie Aruba bezoeken zal u meerdere mogelijkheden bieden om te verblijven in een resort met bijbehorende golfbaan of het bezoeken van een zelfstandige golfbaan. Als u een beetje op de hoogte bent van de regels die voor de toelating op golfbanen gelden dan zult u weten dat het niet altijd eenvoudig is om toegelaten te worden. Het kan dan ook als voordeel gezien worden als bij de accommodatie op Aruba golfbaan bezoek inbegrepen zit. Andersom is het natuurlijk ook zo dat een hotel of resort die de gasten een golfbaan kan bieden een extra groep gasten aan trekt die wellicht anders niet zouden komen en bovendien zal het onderhoud van de baan hierdoor ook beter betaalbaar worden. Dit is een formule die de toeristen industrie goed heeft begrepen en op basis hiervan zijn dan ook de mogelijkheden van golfen op Aruba ontwikkeld. Dit is een ontwikkeling die niet alleen van de laatste jaren is maar die in de jaren negentig begonnen is waardoor er nu een heel volwassen aanbod is. Deze lange ontwikkeling heeft er voor gezorgd dat de keuze om voor een golf resort Aruba te bezoeken een zeer uitdagende optie kan zijn.

De uitdaging die dit kan bieden moet u zoeken in het feit dat de banen die aangeboden worden al een aantal jaren oud zijn waardoor ze volwassen zijn en de begroeiing bijvoorbeeld op een hoogte is zoals deze ontworpen is. Het golfen op Aruba is dus niet het slaan van een balletje op een nieuwe kale baan maar het voelt als een jaren oude baan. Het is dus bijna zoals een bezoek aan de Aruba Golfclub, de oudste club van Aruba dit in 1941 is opgericht en een baan in het zuiden bij St. Nicolaas heeft. Het is een negen holes baan maar omdat op Aruba golfbaan aanleggen aan de oostkust de baan bloot stelt aan de sterke wind, wordt deze niet heel veel gebruikt. De belangrijkste reden waarom de Aruba Golfclub steeds minder in trek is ligt echter in het feit dat er nieuwe banen zijn. Van deze nieuwe banen is Tierra Del Sol de belangrijkste baan en de eerste achttien holes golf baan op Aruba. De baan is aangelegd op de noordelijke punt van het eiland en is onderdeel van een resort waardoor u ook gebruik kunt maken van veel andere faciliteiten. Dit is bij het golfen op Aruba natuurlijk erg aangenaam omdat u nu eenmaal niet de hele dag bezig kunt zijn met golfen en voor of na het golfen ook wel een beetje wilt relaxen. De golfbaan Tierra Del Sol organiseert bovendien het jaarlijkse Aruba International Open Golf Tournament waar bekende internationale spelers op af komen.

Het is dan ook een baan van absolute wereld klasse die in 1995 geopend is en door de bekende architect Robert Trend Jones II ontworpen is. Deze par 71 baan zal voor iedere golfer een uitdaging zijn en wordt door veel mensen als een must-do beschouwd bij het golfen op Aruba. Het enige nadeel dat u zou kunnen bedenken is dan het iets verder weg van de hoofdstad van Aruba Oranjestad ligt waardoor u niet te voet de stad in kan maar altijd een taxi zult moeten nemen. Als u wel dichterbij wilt zitten dan kunt u bij het Divi resort golf spelen en in het bijbehorende hotel resort verblijven. Het Divi village, hotel en resort is een groot complex dat net onder het ziekenhuis ligt en waarbij in 2005 een negen holes par 36 baan geopend is. Voor een golfvakantie Aruba bezoeken en in het Divi resort verblijven, zal er voor zorgen dat u precies in het toeristische deel van Oranjestad en dichtbij alle actie zit. Of u midden in de actie wilt zitten is aan u maar het resort is zo ontworpen dat het een heerlijke rustige oase is. Hierdoor zal het golfen op Aruba bij het Divi resort een zeer rustige ervaring zijn ondanks het feit dat u midden in het toeristische centrum zit. Het mag echter ook duidelijk zijn dat het Tierra Del Sol een stuk rustiger zal zijn omdat het verder buitenaf ligt maar bij het Divi resort zult u minder wind hebben omdat het aan de oostkust ligt.

Er is al jaren sprake van het ontwikkelen van een nieuwe baan en er wordt zelfs gesproken over een baan van zevenentwintig holes. Deze zou ontwikkeld moeten worden bij Palm Beach naast het Mill restaurant maar dit is nog niet helemaal concreet. Het golfen op Aruba zal dan ook beperkt zijn tot de drie genoemde banen die u voldoende afwisseling zullen bieden. Het zal zeker een uitdaging zijn om één baan tijdens uw vakantie onder de knie te krijgen en slecht weinig mensen zullen zich aan drie nieuwe banen wagen. De golfbaan van Tierra Del Sol zal daarbij de grootste uitdaging vormen omdat het een baan van absolute wereldklasse is. Ook is het een volwassen baan omdat het al iets ouder is waardoor het ook voor ervaren spelers voldoende uitdaging zal bieden. Bij het Divi resort golf spelen is ook zeer interessant door dat de architecten Litten en Viola er in geslaagd zijn een baan rondom het resort te leggen zonder dat de twee elkaar maar een moment in de weg zitten. Als u toegang kunt krijgen tot de Golfclub Aruba dan zal dat zeker een afwisseling zijn ook al is het niet de modernste baan. Toch zal het golfen op Aruba u meer dan voldoende uitdagingen bieden en dat is natuurlijk ook net waar het allemaal om gaat. Daarbij is het absoluut een voordeel als u in een golf resort verblijft omdat dan alle faciliteiten waar u gebruik van wenst te maken binnen handbereik zijn.