Aruba

Het vakantie eiland Aruba wordt hier besproken

Vliegen

Omdat we het over een eiland hebben dat in het Caribische gebied ligt zal de enige optie voor ons Nederlanders vliegen naar Aruba zijn om het te bereiken. Het betekend natuurlijk wel dat u een tijdje in het vliegtuig moet zitten want de afstand van ongeveer achtduizend kilometer in niet zomaar overbrugd.

De vliegduur naar Aruba zal voor de meeste mensen uit Europa niet zo’n heel erg groot probleem zijn, in ongeveer tien uur bent u vanaf Schiphol op Aruba als u een rechtstreekse vlucht te pakken hebt. De bezoeker uit het zuidoosten van Amerika zullen ongeveer een uur of drie kwijt zijn terwijl bezoekers uit het noord westen van Amerika al snel het dubbele in het vliegtuig moeten zitten. Ook al heeft het klimaat op Aruba dan wel een sterk tropisch karakter vanwege de centrale ligging op twaalf graden van de evenaar, voor bezoekers uit de landen die Aruba het meest bezoeken is de afstand altijd nog behoorlijk. Toch is Aruba vanaf Schiphol goed te bereiken omdat het aantal mensen dat naar het Caribische gebied vliegt vanuit Europa behoorlijk is. Ook voor veel mensen uit andere Europese landen is een vlucht via Schiphol de meest gekozen optie omdat andere Europese vlieg maatschappijen niet rechtstreeks vliegen. Om vanuit Schiphol te kunnen vliegen zult u eerst moeten zorgen voor vervoer naar de luchthaven. Dit kan bijvoorbeeld met de trein, taxi of auto. Als u met eigen vervoer richting Schiphol vertrekt is het verstandig om vooraf een parkeerplaats te reserveren. Op deze manier kunt u veel geld besparen en heeft u ook nog gegarandeerd een goede parkeerplaats. Naast de standaard parkeren diensten heeft Schiphol recent de service Schiphol holiday valet parking gelanceerd. Deze dienst is iets kostbaarder dan de standaard parkeerdiensten, maar u rijdt direct naar de vertrekhal en u kunt dus zonder wachten op reis. Een gediplomeerde medewerker van Schiphol draagt zorg voor het veilig parkeren van uw voertuig. Wilt u deze en andere parkeerplaatsen vergelijken? Kijk dan op goedkoopparkerenschiphol.eu hier staan alle aanbieders op 1 plek verzameld voor Schiphol en andere vliegvelden in Nederland, België en Duitsland. Het vliegen naar Aruba vanuit Europa via Amerika is een andere optie maar de strenge eisen die de Amerikaanse autoriteiten stellen kunnen bezwaren oproepen. Naar Aruba vliegen van Amerika is een optie die u meer mogelijkheden op zal leveren omdat meerdere Amerikaanse vlieg maatschappijen regelmatig vluchten maken.

Over het algemeen zullen de meest mensen zich niet zo heel veel zorgen maken op welke manier zij zullen vliegen, meestal zal de vlucht onderdeel uit maken van een compleet reis pakket en het enige dat de meeste mensen belangrijk vinden is dat men zoveel mogelijk rechtstreeks zal vliegen. Goedkoop naar Aruba vliegen is wel belangrijk omdat u zich wel voor kan stellen dat een lange vlucht zoals naar Aruba behoorlijk in de papieren kan lopen. Het feit dat in sommige gevallen een vlucht gecombineerd zal worden met andere bestemmingen in het Caribische gebied zal voornamelijk invloed hebben op de duur van de vlucht maar veel minder op de prijs. Een goede optie om veel te besparen op uw vlucht is door middel van last minute vlieg vakantie Aruba aandoen. Vlieg maatschappijen zullen de laatste beschikbare stoelen met zeer hoge kortingen verkopen om de vlucht zo vol mogelijk te krijgen waarmee de kosten over zoveel mogelijk stoelen worden verdeeld. Voor u zal dit het voordeel opleveren dat u voordeling kunt vliegen naar Aruba en dat is natuurlijk mooi meegenomen als het budget voor uw vakantie toch al onder druk staat. Omdat er altijd veel Nederlanders een bezoek aan het Caribische gebied brengen zullen er in Nederland twee vlieg maatschappijen zijn die bijna dagelijks vluchten aanbieden. Natuurlijk kunt u Aruba met KLM bereiken en de KLM vliegt dagelijks naar het Caribische gebied. Daarnaast kunt u ook met ArkeFly Aruba bereiken en ook ArkeFly zal meerdere malen per week naar het Caribische gebied vliegen.

Met beide Nederlandse vlieg maatschappijen zal het niet altijd zo zijn dat u ook altijd rechtstreeks zult vliegen. Het is immers niet altijd zo dat men een vlucht vol zal kunnen krijgen met mensen die willen vliegen naar Aruba en daarom zullen vluchten vaak gecombineerd worden met andere bestemmingen in het Caribische gebied. Het kan dan bijvoorbeeld goed zijn dat u eerst naar Curacao of Bonaire vliegt en daarna door zult gaan naar Aruba. In weer ander gevallen zal de vlucht eerst naar Aruba gaan om daarna naar de andere ABC eilanden door te gaan. In ieder geval zal de vliegduur naar Aruba wel met enkele uren toenemen als eerst een tussenlanding gemaakt moet worden. De vliegduur zal zelfs nog verder toenemen als u over moet stappen op een ander vliegtuig dat vooral regionale vluchten onderhoud. Het is goed te begrijpen dat deze manier van werken wordt gehanteerd omdat het nu eenmaal niet altijd mogelijk is om een vlucht naar Aruba vanaf Schiphol met volle vliegtuigen te plannen. Over het algemeen zal dit echter bij het boeken van uw reis al duidelijk zijn en als u dit absoluut niet wilt zult u uw reis schema aan moeten passen. Het combineren van bestemmingen is echter wel een manier om goedkoop naar Aruba vliegen mogelijk te maken en daar kunt u natuurlijk wel van profiteren. Het voordelig naar Aruba vliegen vanaf Amerika zal veel eerder mogelijk zijn omdat vliegen in Amerika toch al goedkoper is en driekwart van de anderhalf miljard bezoekers uit Amerika afkomstig is, waardoor er veel vluchten uitgevoerd worden.

Voor de Europeanen en dan vooral voor de Nederlanders zijn de mogelijkheden dus een stuk geringer en is het vliegen via Amerika eigenlijk geen optie omdat de vliegduur hierdoor erg toe zal nemen. Natuurlijk is naar Aruba met KLM vliegen een zeer bekende optie, de KLM is immers een pionier op het gebied van het vliegen naar overzeese gebieden. De KLM heeft in de lange geschiedenis vele records behaald en verbroken en was een grondlegger op het gebied van het vliegen naar de koloniën. Het vliegen naar Aruba en de andere eilanden in het Caribische gebied hoort daar natuurlijk ook bij. De KLM zal meerdere malen per week naar het Caribische gebied vliegen maar niet altijd rechtstreeks naar Aruba. Dit geld ook voor ArkeFly die ook regelmatig vluchten combineert waarbij Aruba een van de bestemmingen is. Met ArkeFly Aruba bezoeken heeft zo haar voordelen omdat ArkeFly een charter maatschappij is van het moeder bedrijf van reis organisaties als Arke en Kras. Dit betekend dus dat men de vluchten over het algemeen goed vol kan boeken en dit zal natuurlijk voordelige vlieg tickets op kunnen leveren. Het vliegen naar Aruba zal in beide gevallen voordelig uit kunnen pakken als u kunt profiteren van aanbiedingen. Deze aanbiedingen zullen uiteraard voornamelijk betrekking hebben op de laatste stoelen die beschikbaar zijn. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer mensen kiezen om door middel van last minute vliegen Aruba te bezoeken.