Aruba

Het vakantie eiland Aruba wordt hier besproken

Reizen naar Aruba

Zoals u weet hebben we het hier over een eiland en dat betekend dat u er dus op een andere manier heen moet gaan dan we bij ons gewend zijn. Het reizen naar Aruba zal voor de anderhalf miljard bezoeker per jaar dan ook alleen per boot of per vliegtuig kunnen gebeuren. Voor ons Europeanen zal voornamelijk het vliegtuig van toepassing zijn en Amerikanen zullen vaak met een cruise aan land gaan.

Voor ons Nederlanders en voor alle overige Europeanen is vliegen naar Aruba dus de enige reële optie. Niet veel mensen zullen immers de luxe hebben om een lange tijd op een boot te kunnen gaan zitten om zodoende Aruba te bereiken. Met het vliegtuig is de afstand van Amsterdam naar Aruba die ruim achtduizend kilometer bedraagt, in een uur of tien te overbruggen en dus is Aruba per vliegtuig bereiken voor de meeste mensen nog wel te overzien. Natuurlijk is ook tien uur een lange zit dus het is niet onverstandig om af en toe even de benen te strekken. Als u dit niet doet dan kan het slecht zijn voor de doorbloeding van uw benen en het kan vooral voor oudere mensen problemen opleveren als zij tot op het Aruba vliegveld hun benen niet strekken. In sommige gevallen kan het zijn dat er niet rechtstreeks naar Aruba gevlogen wordt maar dat de vlucht gecombineerd wordt met een tussenstop op een van de andere eilanden in het Caribische gebied. Om zeker te weten of uw vlucht rechtstreeks zal gaan is het verstandig om te kijken welke vliegtuigmaatschappijen Aruba in hun programma hebben.

Het zal immers in de reistijd een duidelijk verschil maken als u een tussenstop moet maken en soms zelfs over moet stappen op een kleiner regionaal vliegtuig. Het reizen naar Aruba kan hierdoor al snel een paar uur langer duren en dat is nog afgezien dat u een keer extra moet opstijgen en landen. Nu wordt er vanuit Nederland vrijwel dagelijks naar het Antilliaanse gebied gevlogen en in veel gevallen zullen de vluchten ook rechtstreeks naar Aruba gaan. Dit heeft natuurlijk te maken met de reden waarom het vliegen naar Aruba wordt gedaan. Omdat Aruba het toeristisch belangrijkste eiland van de ABC eilanden is zullen dus ook heel veel mensen naar Aruba vliegen en minder vaak naar Bonaire of Curacao. Als u kijkt wie vliegt naar Aruba dan wordt dit ook al snel duidelijk, natuurlijk zal de KLM vluchten ondernemen maar ook een pure Aruba vakantie charter als ArkeFly zal meerdere malen per week vliegen. Met welke vliegmaatschappijen u reist zal sterk afhangen waar u uw reis boekt, reis organisaties die deel uitmaken van dezelfde moeder maatschappij waar ook ArkeFly deel van uit maakt zullen voor deze laatste kiezen. Dit is hoe reizen naar Aruba dus afhankelijk is van waar u uw reis gaan boeken en dit is iets waar u rekening mee kunt houden. Voor ons Europeanen is vliegen dus vrijwel de enige reële optie om naar Aruba te gaan, maar omdat het een eiland is, is Aruba per cruiseschip bereiken natuurlijk wel mogelijk.

Het reizen per boot zal natuurlijk niet vanuit Europa gebeuren, dit was de manier van reizen voordat er vliegtuigen bestonden die de aftand konden overbruggen en tegenwoordig is de reistijd veel te kostbaar. Het is echter wel heel normaal dat u op Aruba cruiseschepen tegen zult komen en deze schepen kunnen uit alle winstreken afkomstig zijn. Het is immers voor heel veel mensen een droom om een cruis naar Aruba te maken en sommige mensen vliegen naar Amerika om aan boord te gaan voor een dergelijke cruise. Voor de Amerikanen is het maken van een cruise en dan veel eilanden waaronder Aruba per boot aan doen zelfs heel normaal. De cruise industrie is erg groot in Amerika en laten we eerlijk zijn, het geweldige Caribische gebied ligt dan ook vlak voor hun deur. Het reizen naar Aruba zal dus op verschillende manieren gebeuren en dit geld ook voor de Amerikanen die willen golfen of duiken op Aruba. De cruise passagiers zullen vaak slechts een dag aan land gaan en dit is natuurlijk niet voldoende om alles te zien. Veel Amerikanen kiezen dan ook om Aruba per vliegtuig te bereiken en daar iets langer te blijven. Voor de Amerikanen, die driekwart van de bezoekers van Aruba vormen, is het vliegen zelf heel gewoon omdat de afstanden in Amerika natuurlijk ook veel groter zijn dan bij ons. Hoe reizen naar Aruba voor de Amerikanen een optie werd, zult u moeten zoeken in het feit dat na de boycot van Cuba de Amerikanen een nieuwe tropische bestemming zochten.

Voor ons Nederlanders wil het feit dat u binnen het koninkrijk der Nederlanden uw bestemming hebt niet zeggen dat u niet gewoon een geldig paspoort zult moeten bezitten. Het Aruba vliegveld mag dan wel in een land binnen ons koninkrijk liggen, het zal niet in de Europese unie liggen omdat Aruba ook binnen Europa een bijzondere status heeft gekregen. Dit geld overigens niet alleen voor Aruba maar voor alle eilanden ter wereld die deel uit maken van een Europees land maar niet binnen de grenzen van Europa liggen. Dit maakt het reizen naar Aruba dus eigenlijk hetzelfde als het reizen naar iedere andere bestemming buiten Europa waar u geen visum voor nodig hebt. U hoeft zich hierover echter geen zorgen te maken want de reis organisatie waar u boekt zal u van al deze zorgen tijdig op de hoogte stellen. Overigens zult u bij het boeken van uw reis uw paspoort gegevens al op moeten geven want de vliegtuigmaatschappijen naar Aruba zullen deze gegevens nodig hebben voor het uitgeven van de vliegtickets. Het zal geen verschil maken om te kijken wie vliegt naar Aruba omdat deze manier van werken door alle vlieg maatschappijen gehanteerd wordt. Zelf als u besluit om niet te gaan vliegen maar een cruise te nemen dan zult u over een geldig paspoort moeten beschikken. Als op Aruba cruiseschepen aanmeren zullen de passagiers eerst door de douane moeten voordat ze het eiland op mogen om te genieten van het one happy island.